dinsdag 22 november 2016

Thema 'Techniek op mijn bord'

Weet jij waarom voedsel op een bepaalde manier bewaard wordt?
En wat gebeurt er als je dat niet doet?
Hebben mensen altijd al voedsel bewaard?
En gebeurt dat overal ter wereld op dezelfde manier?

Enkele vragen kunnen we reeds beantwoorden!

Vandaag startte de juf met een probleem... Wat gebeurt er met mijn appel als ik hem 's morgens al schil en in stukjes snijd? Hij wordt bruin doordat er bepaalde stoffen in de appel in contact komen met zuurstof.
Wij bedachten enkele goede oplossingen zodat de appel niet/minder snel bruin wordt en testten ze uit!
We evalueerden de bewaartechniek. Hoe ziet de appel eruit? Hoe smaakt de appel?

Ook het schillen en snijden van de appel werd geoefend! Niet makkelijk!






Bedankt aan de fotografe van dienst!


Volgende week gaan we aan de slag met voeding, want we gaan koeken bakken. (Briefje met benodigdheden volgt nog.)
We brengen ook nog een bezoekje aan de slager.